måndag 6 maj 2013

Brödlösalistan

Idag kom sommarvärmen till Brödlösa, och den kom säkert till dig också. Micke hade en kompdag att ta ut så vi har varit lediga tillsammans denna strålande dag. Fatta att jag gick omkring med linne och shorts men svettades ändå! Tuvalie fick vara nakenfis ute på en filt en stund, goproppen njöt såklart!

Måste göra egen glass eller köpa någon som inte innehåller allt för mycket snuskiga E-nummer och annat. För glass är viktigt varma dagar!

Mormor kom ju som sagt tillbaka hit i fredags och hade med sig morfar, och Denver såklart. Vi fick ett par mysiga dagar med god mat och målning. Mormor plockade nässlor till oss så de ska jag torka så man kan smula ner i maten och få i sig rejält med järn.

Lilla T är nu back in business igen och det är mycket skönt. Tänk vad tänderna kan ställa till det för de små! Nu är aptiten helt tillbaka och hon sover inte lika illa! ;) Vi åkte ner till Ojiji tidigare idag och Tuvalie klappade honom på riktigt idag, strök honom över mulen, världens gulligaste.

Idag hann vi inte med en promenad men Ojiji stod och njöt i solen och fick massor av morötter och pussar så han sa att det var bättre än en promenad idag! Får ju så dåligt samvete om jag inte går med honom, stackaren vill väl göra någonting mer än att stå i lilla hagen. Men jag försöker tänka på att jag faktiskt promenerar med honom nästan varje dag i alla fall. Jag ska börja tänka mer så, tänka på vad man gör istället för att tänka på det som inte är gjort. För då blir man ju deppad. Vi kommer alltid att ha enormt mycket på att-göra listan nu när vi har en stor gård och barn. Därför gör jag nu en lista med saker som är gjorda här. Det borde du också göra om du har mycket ogjort.

Detta har gjorts på vår kära gård under dessa ganska exakt 22 månader som vi haft den i vår ägo:
(Utan inbördes ordning)

Nytt tak på boningshuset
Plåthuv på skorstenen
Nya vindskivor och hängrännor samt takfotsbrädor boningshuset
Snickarglädje på gavlarna
Urgrävt och grusat runt hela huset
Nytt avlopp
Alla fönster renoverade
Nytt badrum
Renoverat kök
Renoverat skorstensrör
Nytt golv sovrum
Målat dörrar och tak i hall
Nya innerdörrar kök och sovrum
Nytt tak på bagarstugan
Nya vindskivor bagarstugan
Urgrävt runt bagarstugan
Ny vägg garaget
Garaget målat samt dörrarna renoverade
Nytt fönster garaget samt nya foder och snickarglädje
Rejält grusat på infart och gårdsplanen
Massor av sly och buskar borttaget
Många träd borttagna
Gjort gräsmatta av en äng bakom huset
Hur många släpkärror som helst bortkörda med skräp och skrot från gården
Gårdshuset snart färdigmålat och fått några nya detaljer

Har jag glömt någonting?

Älskade gård, du har kommit i rätta händer! Läste ett gammalt blogginlägg om att vi hade gått förbi här, och jag skrev att det här var helt klart en av de finaste platserna som finns på jorden! (Ja, det finns två platser! Vårt älskade Paradis i Ljungdalen och Brödlösa i Kovland). Tänk att vi fick köpa detta ställe, jag tror på ödet när det gäller Brödlösa, vad annars? Jag kanske tjatar om vår gård men kom hit en solig morgon och gå runt med oss på gården, följ med ner genom trollskogen till gläntan, till hemliga lägdan på andra sidan bäcken, till mysängen vid höladan, slå dig ner på en filt bland vitsipporna och bara njut av harmonin och lugnet som finns här. Det är det underbaraste underbara och jag kan bli helt tårögd av de vackra omgivningarna här!

Till helgen kommer min lillasyster Lisa, och Albin, från Älta hela vägen till Brödis och hälsar på. Snälla solen kom du med.

Nu måste jag duscha!
























1 kommentar:

Birgit sa...

Vilken smart idé att göra en lista på allt som är gjort! Så mkt bättre än att göra en lista som man ska bocka av. Ni verkar ju ha en superfin gård och det verkar passa er alla :-) Har jag vägarna neråt i sommar, kanske jag kikar förbi!
Sv: Ja, vi bor så bra, med härliga grannar och ett bra område. Och ja, jag tränar mkt, men så här bra tränad har jag nog inte varit på över 10 år och det är så kul att jag klarar av att köra regelbundet :-) Barnvagnspromenader, gårdsjobb och häst är inte dumt det heller! Ha det så gott! KRAM