fredag 8 februari 2013

Nina tipsar :)

Här kommer några tips om allt möjligt som jag gärna delar med mig av:

Pysselappen Craftgawker. Massor av fina tips på pyssel, fina bilder att bli inspirerad av. Har hittat en grej jag tänker göra till alla hjärtans dag! :)

Måla med hemmagjord färg. Blanda noggrannt lika delar mjöl, vatten och salt. Tillsätt någonting som ger färg, tex lite karamellfärg. Jag hade ingen karamellfärg hemma så jag tog fram några svarta vinbär ur frysen som jag tinade och kramade ur i smeten. Det blev en väldigt fin rosa färg som var rolig att måla med. Jag och Tuvalie kladdade med fingrarna och saltet gör att det nästan blir lite "glittrigt" när det torkar. Ett lite tjockare papper är att föredra när man målar med denna färg. Roligt för både barn och vuxna!

Roliga appen iSwap Faces. Kostar 7 kr men har gett mig många skratt! Perfekt när man sitter och väntar eller har allmänt tråkigt...

Bloggen Under vårt tak. Massor av bra recept, de äter Paleo, men det är ganska likt LCHF och det finns även flera recept som passar den som äter "vanligt". det var mamma som tipsade mig om denna blogg, tack mamma!

Kostdoktorns sida  på nätet. Om någon har missat den. Andreas Eenfeldt driver sidan/bloggen, han är läkare och specialist i allmänmedicin som förespråkar mindre kolhydrater och mer mättat fett, det vi är designade för att äta!. Läs gärna under "om", där skriver han lite om sina erfarenheter och tankar kring kost. Mycket intressant sida som jag besöker varje dag!

Sidan Shopping4net.se Där kan man beställa billigt och bra D-vitamin, Pure Pharma. (Rekommenderas av Kostdoktorn). Pure Pharma har även omega 3 som kommer från ett hållbart fiske på denna sida. Jag beställde D-vitamin kl. 15 i tisdags och vid lunchtid på onsdagen hade jag det i brevlådan! Frakten var på 45 kr men det blev ändå billigare än att köpa den D-vitamin jag köpt tidigare. Dessutom var det fraktfritt om man beställde över 600 kr.

Mat:
Strimla purjolök och kålrot och stek på medelvärme tills det mjuknar och får lite färg. Musigt och mycket enkelt tillbehör till maten!

Överblivna äggvitor? Vispa till vitt skum. VÄND ner mandelmjöl och valfri kryddning och ev. sötning och bred ut rektangulärt på bakplåtspapper. In i ugnen 10 minuter, 175 grader. Jag kör 6 äggvitor, 1 dl mandelmjöl och lite kanel. Jättegott som pannkaka eller wrap, beroende på kryddning .Lika god kall som varm. Det går även utmärkt att halvera receptet, men gör inte rektangeln för stor, då blir det så tunt så det bara smular. denna idé fick jag från Denna sida

____________________________________________________________________________
Nu ska jag snart klä på mig och fara till affären och till stallet. Skruttis somnade om efter lite vagnande nu på förmiddagen, jättebra! Väntar bara på att hon ska vakna. Kallt idag! Då är det jobbigt när man har ont i kroppen som jag har efter allt vagnande för att få lillan att somna om dagtid... Det är min hemmaträning det:)

Önskar alla mina bloggläsare en trevlig helg! Det ska vi ha! Inget planerat, bara handla mat.

Hej då!






Inga kommentarer: