lördag 5 januari 2013

Fem fina dagar

Fem fina dagar i fjällen. Nu har vi firat nyår i Ljungdalen för första gången. Vi hade så tur att vi blev bjudna på tre rätters middag hos Mickes mormor. Tuvalies gammelfarmor? Eller hur säger man? Mickes kusin Sarah och hennes kille Micke var också där, det var mycket trevligt och god mat! Alltid kul att träffa Sarah och surra häst, hon har ju tio hästar i sitt stall, varav åtta är hennes egna om jag inte minns fel. Hon har islandshästar och bedriver turridning och ridskola. Dit vill Tuvalie åka och få rida på en liten söt isis när hon blir större :) Sarah berättade om ett kallblod som hon skulle vilja köpa, glosögon har den, den verkar vara helt fantastiskt vacker! Hoppas hon köper den för då vill jag prova den ;)

Vi har överlag haft bra väder under dessa dagar och på nyårsafton var det magiskt att vara ute och få se fjälltopparna bada i solljus. Vi har tankat energi och njutit av ljuset ute. Micke la några timmar på att ordna med belysning på badrummet och det blev väldigt tjusigt. Jag har gått runt och tänkt " Tänk om vi hade det så här fint hemma", vi är så nöjda med den öppna planlösningen, storleken på rummen och placeringen av dem. Det blir och är helt enkelt galet bra. Vårt alldeles egna andningshål.

När Micke jobbade med badrummet så åkte jag och Tuvalie iväg och "gjorde byn". Vi besökte glashyttan och tittade på alla vackra ting där. Vi fick veta mer om den ädla konsten glasblåsning och det var kul. Sedan åkte vi till hemslöjden och där finns ju så mycket fint att se och köpa.

Tuvalie har utvecklats massor i fjälluften, nu kan man känna att det är en pyttetand som är på väg i överkäken. Hon har även visat att hon nu kan vända sig från rygg till mage, riktigt tjusigt! Hon trivs verkligen bra i stugan, det är ju så stora fönster att se ut genom, och nya saker att upptäcka. Lilla gofisen har haft en riktig toppenvecka! Hon har till och med sovit lite bättre två nätter, halleluja.

Något som är så skönt är att slippa alla dessa papper. Alla räkningar, alla papper som skall skrivas under och skickas in, etc. Skönt att slippa tvätthögen och alla kläder som ska vikas och tas om hand.

Jag saknar katterna och Ojiji när jag är i stugan, men på något sätt kan det nog vara bra att få längta efter pälsklingarna också. Nu är jag tillbaka hemma med ny energi. Nytt år och nya utmaningar!













Inga kommentarer: