onsdag 8 augusti 2012

Snart brödlös här i Brödlösa

Det börjar sina i brödburken så imorgon måste jag baka lite. Hårt bröd, jättegott, favorit!!! Utan vetemjöl eller annat mindre bra för kropp och själ;) såklart!!

Mammas recept:
3,5 dl solroskärnor (man kan byta ut en del av detta mot pumpakärnor också, om man vill)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2,25 dl kruskakli
2 msk fiberhusk (som är en typ av malda frön och finns på glutenfria hyllan i affären)
1 tsk salt
1/2 tsk sukrin eller stevia strö om man vill
5 dl vatten
Tex ett par tsk brödkryddor eller liknande i, gör det ännu godare!

Blanda allt och låt svälla någon minut. Bred ut på två papprade plåtar. Skär i bitar.

Grädda i varmluftsugn i 175 grader i ca 1 h 10 min. Byt plats på plåtarna 2 gånger under denna tid och byt även "håll" på plåtarna då.

Utan varmluftsugn: Ca 175 grader i ungefär lika lång tid. Byt plats och håll på plåtarna varje kvart.

Se till att bakplåtspapperet är inoljat innan du brer ut brödsmeten, eller att du använder någon typ av "non-stick"-papper när du gräddar.

1 kommentar:

mamma sa...

Man ska bara ha 160 grader om man använder varmluftsugn och det räcker oftast med en timme i ugnen, för brödet ska inte ha så mycket färg när det är färdiggräddat.