Full galopp in i 2014!
Några ord om julen även om den känns väldigt avlägsen nu. Vår jul var underbar, såklart. Dock trist väder med regn på självaste julafton. Då var det tur att jag med lite hjälp av Micke, ordnat en mysig "jultipsrunda" på gården med slutstation i höladan där vi dukat upp en liten bar med diverse drycker och ljuslyktor. Temat på tipsrundan var "julen förr i tiden" och det här kan nog bli vår egen tradition, det var verkligen trevligt.
Klapparna vi fick var otroligt fina, som vanligt. Tuvis fick så vansinnigt mycket bra och fint. En av mina favoritklappar var barbackapadden som jag hade önskat mig. Den är så fantastisk och nu kan jag äntligen sitta på riktigt, ni kan vi äntligen jobba vidare med galoppen!
Vi har provat ett tiotal galoppombyten på ridbanan sedan jag fick padden. Alla har varit rena! Tidigare blev bytet från höger till vänster alltid orent en eller flera gånger varje gång vi provade. Det säger ganska mycket. Nu kan jag sitta stilla i galoppen och han blir inte störd av mig. Galoppen är Ojijis starka sida och nu kan vi äntligen göra något bra av den! Så kul, jag har fått massor av ny inspiration!
Ojiji tycker att det är godkänt att börja "jobba" lite nu, han kräver inte att få gå som en dammsugare hela tiden längre! Hi hi. Idag började vi hitta tillbaka till lite skolskritt igen och nu ska vi vara noggranna och tänka på det Birgitta sagt. Har hennes röst i mitt huvud varje pass på ridbanan, perfekt! Han var riktigt fin min fuxkille idag, fin jämn energi på slutet!
Finaste killen med bästa padden. Höet är alltid godare utanför boxen. Han älskar att stå så där "fri" i stallet och äta. :-)
Galopp galopp, underbara häst och galopp! Tycker formen blir bättre och bättre också, jippie!
Jag är hemma och vab:ar för första gången i mitt liv. Det är någonting nytt och man tror hela tiden att "imorgon är jag tillbaka på jobbet, och vilken tur, för då måste jag ju göra det och det och det". Men icke sa Nicke. Hela förskolan verkar vara väldigt sjuka och det sitter i riktigt det här snoret, och hostan och feber som spökar. Ena sekunden är fröken pigg som en mört och i nästa helt utslagen i feber. Stackars lilla finaste hjärtat <3
De dagar jag hunnit jobba har känts bra i alla fall. Jag är så glad över mina fina kollegor, och fina elever också för den delen, även om det är några fler av dem som jag behöver lära känna mer. Det känns riktigt bra att komma igång och det är roligt på jobbet! Hittills i alla fall ;-) Jag känner mig oftast pigg och inspirerad, och det har jag att tacka kosten för.
Det blev lite för mycket socker över julen kände jag. Då blir det som så att jag vill jag bara ha mer och så blir jag så trött. Men nu är jag ur det där för länge sedan, skönt!
Jag får ibland frågor om vad jag äter/hur jag äter. Jag äter en liberal lchf kan man säga. Men det kan vara ganska mycket liberalt då och då. Anledningen till att jag äter mindre kolhydrater och mer naturligt mättat fett är helt och hållet på grund av mitt välmående. Jag har inte ett enda gram som jag skulle vilja bli av med, och det skriver jag inte för att skryta, utan det är ren fakta. Jag skulle gärna gå upp ett par kilo för nu är alla mina byxor för stora. Men jag går inte upp i vikt av att lägga till mer kolhydrater, jag blir bara mindre mätt efter en måltid och då sätter mitt sockersug in och jag hamnar i "socker-cirkeln".
Jag "klarar av" att äta "vanligt fika" max någon gång i veckan, eller pasta/ris/bröd någon gång då och då, det är ingen fara med det. Det som händer om jag äter mer kolhydrater och mindre fett är att jag inte håller mig mätt och nöjd tillräckligt länge. Jag blir sugen på att äta mer, jag vill ha något sött. Jag vill ha något att tugga på.
Håller jag mig inom mina "kostramar", mår jag mycket bättre, piggare, nöjdare, ett allmänt välmående helt enkelt. Jag äter en del potatis men hemma hos oss finns aldrig pasta eller ris. Det enda "vanliga" bröd som finns hos oss är hårt bröd (Micke vill ha det). Jag/vi äter massor av grönsaker och rotsaker, smör och kokosolja. Delen fisk, kött och kyckling är inte större än en vanlig tallriksmodell.
Jag äter (oftast)! det som bjuds så jag behöver inte någon särbehandling. Men jag håller mig till min kost i de flesta fall! Är lite inne på paleo också. Dock ska jag inte sticka under stol med att jag ibland bakar/äter något vanligt fikabröd om jag ska få besök och ibland äter lite pommes eller en vanlig pizza. Till exempel när jag senast hade magsjuka. Den första friska dagen kunde jag bara tänka mig att äta en vanlig pizza. Och då fick det bli så.
Idag åt vi mina köttfärsbiffar till middag, med lite senapsgräddsås och vitkålssallad, kokta rotsaker, samt en och annan pära. En liten dessert/kvällsfika blev det också, ostkaka med grädde och sylt. Ostkakan: blanda 2 ägg, 1 liten burk keso samt 1,5 dl grädde i en avlång sockerkaksform och grädda i ca 35 min, 175 grader. Hallonsylten var sötad med stevia. Enkelt och gott!
Så ska livet vara, enkelt och gott, eller hur?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar